Inspiration

Lucka 18 Färevallen och FK Göingarna

Publicerades den 18 december 2021

I decembermörker och oavsett väder råder aktivitet i Sibbhultsbygden. På Färevallen finns numera multiarena, padel, aktivitetsytor och utegym. Mitt i snön gymmar Leif, som säger att han kommer hit och tränar varannan dag – i finväder, regn och även i snö. Nere vid konstgräsplanen möter jag Mats Hoff, tränare för Sibbhults IF, som berättar om de satsningar föreningen gjort. När planen snöröjts är det träning för damer och flicklag. Några kilometer bort ligger FK Göingarnas friskvårdsanläggning. Här finns gym, äventyrsbana, mtb-spår samt motionsspår för löpning eller skidåkning.

Läs mer om Sibbhults IF: https://sibbhultsif.sportadmin.se
Läs mer om FK Göingarna: www.fkg.nu/Foreningen/friluftsanlaggningenitagarod
Om leaderprojektet: www.skanesess.se/nyheter/2018/02/21/motesplats-farevallen
Om leaderprojektet: www.skanesess.se/nyheter/2016/12/21/naturliga-goinge och www.skanesess.se/nyheter/2016/03/01/friskvardsanlaggning-tagarod
Musik: purple-planet.com

Dela: