Aktiviteter

Nytt samarbete mellan CIRCLE och Miljöbron Skåne

Publicerades den 12 januari 2022

I januari 2022 startar ett samarbete mellan projektet CIRCLE och Miljöbron Skåne. Miljöbron är experter på att matcha företag med studenter för att ge företagen den senaste kunskapen, nya ögon på utmaningar och förslag på vägen framåt. Vi erbjuder kostnadsfritt små och medelstora företag i östra Skåne att delta.

Onsdagen 2 februari kl  8.30-10.00 arrangerar vi en digital frukostintroduktion via Zoom. Malin Planander från Miljöbron och Erik Rosenblad från projektet CIRCLE presenterar upplägget för satsningen och ger exempel och inspiration från tidigare studentprojekt med efterföljande diskussionstid. Efter detta får de företag som är intresserade inom en vecka återkomma med förslag på vad de skulle vilja ha hjälp av studenterna med att utreda eller utveckla för företagets räkning. Därefter rekryterar Miljöbron upp till tre studenter till varje hållbarhetsinriktat företagsprojekt.

Ytterligare två gemensamma möten är inplanerade tisdagen den 22 mars kl. 17.30-19.00 samt onsdagen den 11 maj kl. 17.30-19.00.

Anmäl snarast intresse till:

Erik Rosenblad , Projektledare CIRCLE, erik@skanesess.se eller 0730-51 99 50

Små och medelstora företag i kommunerna Sjöbo, Ystad, Tomelilla, Simrishamn, Kristianstad, Bromölla, Osby och Östra Göinge är välkomna att anmäla sig med reservation för att antalet deltagare är begränsat.

Ladda ner inbjudan med mer information


CIRCLE – Satsningen genomförs inom ramen för det transnationella leaderprojektet CIRCLE, som är ett samarbete mellan Skånes Ess, Leader Sydöstra Skåne, Leader Mëllerdall i Luxemburg och Leader Kantri Ry i Finland. CIRCLE fokuserar på utbyte av erfarenheter kring cirkulär ekonomi och miljövänliga lösningar inom små och medelstora företag.

Miljöbron Skåne är en ideell förening som i över tio år framgångsrikt förmedlat och koordinerat projekt som ökar samverkan mellan näringsliv och universitetet/högskola.

Dela: