Nyheter

Hola Lake Immeln är nominerat i Skånes leadergala!

Publicerades den 3 april 2023

I samband med Landsbygdsveckan 2023 arrangerar Skånes leaderområden en leadergala torsdagen den 4 maj på Tejarps gård. En aktivitet från tidig eftermiddag till sen kväll som bjuder på mingel, projektpresentationer, framtidsspaning samt en galamiddag med prisutdelning och underhållning.

Deltagarna bjuds på en eftermiddag och kväll fylld med mingel, projektpresentationer, framtidsspaning samt en galamiddag med prisutdelning och underhållning. På scen står Jessica Persson och Diamantorkestern med flera.

17 projekt i 5 olika kategorier tävlar om att vinna priset för Skånes bästa landsbygdsprojekt. Vinnarna avslöjas på galan. Projektet Hola Lake Immeln är nominerat till bästa landsbygdsprojekt inom kategorin hållbarhet.

Motivering: Kombinationen av ny kunskap från Finland och lokalbefolkningens beprövade kunskap och regelbundna observationer av Immelns gradvisa förändring har lett till att projektet hittat nya orsakssamband mellan små faktorer och stora konsekvenser. Insikterna och det lyckosamma samarbetet har ökat det kreativa tänkandet inom de tre Leaderområdena och förhöjt innovationen på platsen.

Läs mer om de andra nominerade projekten här: Skånes leadergala 2023

Dela: