Tillgänglighet

På den här sidan beskriver vi tillgängligheten på Skånes Ess kontor i Skepparslöv. Du är varmt välkommen hit, men vi besöker gärna dig på en annan plats om det passar dig bättre. Informationsmaterial kan tas fram på begäran i alternativa format.

Lokalerna

Skånes Ess har kontor på andra våningen och hiss finns. Entrén på baksidan är i marknivå och dörren är 100 cm bred. Entrén på framsidan har en trapp med tre trappsteg. Båda entréerna saknar automatiska dörröppnare. Trösklarna för att nå Skånes Ess kontor är högst två cm eller avfasade och inga trappsteg behöver passeras.Vill du använda entrén på baksidan: ring Kerstin på 0702-19 99 50 eller Johanna på 0727-22 99 50 så öppnar vi för dig, eftersom dörren på baksidan oftast är låst.

Parkeringsplatsens markbeläggning är grovt grus. Vissa ojämnheter förekommer, men markbeläggningen bedöms vara fast. Det är möjligt att köra fram till, eller parkera nära, bakre entrén.

Helgehallen, där konferenslokalerna finns, har en entré som är 93 cm bred i marknivå. Trösklarna mäter strax över två cm. Det går att röra sig mellan utrymmena utan att passera trappsteg. Podiet i aulan har dock inte ramp.

Både i kontorslokalerna och i konferenslokalerna finns tillgängliga toaletter med armstöd.

Aulan är utrustad med hörslinga.

Lokalerna är inte särskilt anpassade för personer med nedsatt syn. Kontakta oss så möter vi dig gärna i entrén!

Allergier

Hundar får vistas i kontorslokalerna. Är du allergisk finns möjligheten att mötas i de hundfria konferenslokalerna istället.

 

Kollektivtrafik

Kollektivtrafiken till och från Skepparslöv är mycket begränsad. Närmsta busshållplats är Skepparslöv Kyrkan, som trafikeras med linje 554 till Kristianstad. Ytterligare en möjlighet är att åka från Kristianstad C med stadsbuss linje 2 som stannar på Öllsjö Fribetet, några kilometer från Skepparslöv.

Vi erbjuder oss att hämta besökande på exempelvis närmsta tågstation i Önnestad (linje 4b och linje 5) om behov finns. Vi kommer gärna och besöker dig på annan plats om det passar dig bättre.

Tidtabeller för buss och tåg hittar du på Skånetrafikens webbplats.

Dela: