Ungdomsprojekt

Projektet är avslutat men läs gärna mer om insatserna nedan.

Unga Ess är för ungdomar mellan 13-25 år som bor i Bromölla, Kristianstad, Osby eller Östra Göinge som vill göra något för andra unga. Unga mellan 13 och 25 år inom Skånes Ess geografiska verksamhetsområde kan söka delprojekt för aktiviteter som ska gynna ungdomar på landsbygden eller som gynnar ungas företagsamhet.

Mer information på www.ungaess.se

DUBS

Hur ska en otroligt inovativ idé bli till verklighet? Det tar Maya reda på i projektet DUBS.

Vidareförädling av säd till müsli

Om du har råvaran, men vill förädla den till müsli och fröknäcke, hur gör du då på bästa vis? Vad vill kunderna ha? Det är precis vad bonden William tar reda på i detta projekt!

C4 Open

En populär sport, ett företag, två vänner och en turnering. Killarna i C4 open vill arrangera en padelturnering som på sikt kan utveclas till en återkommande happening i drivet i företagsform. Turneringen ägde rum hösten 2021, men följ dem genast på facebook (C4 open) eftersom det planeras fler turneringar!

Scarp Network

För att våga satsa på företag krävs mod, nätverk, goda exempel och driv. Det är vad detta projekt vill hjälpa andra unga med.

Föreläsning psykisk ohälsa

Elin, som driver detta projekt, har som idé att föreläsa för unga om psykisk ohälsa. För att göra detta vill hon utreda hur det är att starta ett företag, gå en utbildning och få rådgivning. Toppen tycker vi!

Ung och Driven

Planerar, producerar och spelar in pod med unga entreprenörer och andra inspirerande personer.
Möt bland annat magikern Douglas eller varför inte frisören Evelina?
Finns i en app nära dig!

Göinge bil och motor

Projektet stöttar Albin som ska starta upp Göinge Bil och Motor.

Från stock till värme

William har tidigare sålt vedsäckar, men vilken blandning av träslag och vilken volym ska säckarna ha för att kunderna ska bli fler? Det ska han ta reda på genom att dela ut ett antal säckar till de som svarar på hans undersökning.

Artists

En mötesplats för tjejer, där utrymme för kreativitet och skapande finns, är vad projektet Artists vill göra. Genom skapandeträffar, studiebesök och en avslutande resa med utställning ska alla som vill hitta sin kreativa ådra.

Bromölla Parkour

Alla ska testa parkour! Det hoppas detta gäng som kommer att bygga en parkourbana utomhus, öppen 24/7. Invigning och workshops för att fira nya parken ingår i projektet!

HG Lures

Att utveckla sitt intresse till att bli ett företag, det är vad Hannes ska göra med sina fiskedrag i projektet HG lures. Använda nya metoder och nå ut till kunder.

Borgeby fältdagar med LRF kickers

LRF kickers fixar en bussresa med en guidad VIP visning av Borgeby fältdagar för alla ungdomar. Massa nya kontakter, kunskap och en fantastisk dag utlovas.
Gratis såklart!

På grund av Corona är projektet justerat till att vara ett nätverkande projekt mellan barn och unga som bor på lantbruksgårdar. Första stoppet: Bodaborg!

Beach för alla

På Bromölla vattenskidsklubb finns en gamal beachvolleyboll plan. I detta projekt ska den restaureras för att sen ha beach volleyboll under sommaren 2019 och 2020, och precis som projektnamnet låter är den öppen för alla!

Fälttävlansläger

Testa på en ny gren inom ridsporten, och lär känna likasinnade hästintresserade ungdomar. Lägret är vecka 31, gratis och öppet för alla med tillgång till häst.

Projektresa Lantbruksmässa i Berlin

Hur är det att vara ung och växa upp med en framtid inom lantbruk? För att skapa gemenskap och visa detta för andra unga ska ett gäng lantbruksbarn åka på en lantbruksmässa i Berlin för att uppdatera sig om det senaste, samt presentera detta för sina klasskompisar.

PR-strateg

Lukas driver ett UF företag, men vill vidareutveckla företaget till ett aktiebolag efter studenten. För att lyckas ska han, som en del i processen, gå en kurs i PR-strategi.

Girls Action Camp

Bouldering, Trampolin, Parcour, SUP, Skate, Wakeboard? Under vecka 27  2020 kommer fyra tjejer från Bromölla anordna ett läger för dig som är tjej och vill testa aktionsporter. Helt gratis!

Projekt Hurudal

Hur är det att leva med synnedsättning? Det är en fråga som ungdomarna i Projekt Hurudal vill visa. Genom att anordna en dag där aktiviteter såsom goalball, fotboll, klättring och matlagning kan testas vill man visa vilka möjligheter som finns och puscha andra ungdomar med synnedsättning att våga.

BCP Wakegirls

Wakeboard, det är vad tjejerna i BCP Wakegirls brinner för. Har du testat? Annars har du tillfälle i sommar där projektet öppnar upp för tjejer att pröva på helt gratis, skapa gemenskap och visa glädjen i sporten.

Projektresa – CERN

De tre killarna i projektet vill inspirera andra till att välja en karriär, kanske starta eget, eller välja en utbildning, för att följa sina drömmar. Projektet innefattar en föreläsningsturné och en studieresa till Cern i Schweiz.

Ungas Röst

Genom att arrangera två fotbollsturneringar och föreläsningar kring droger och alkohol vill ungdomarna i Somaliska fritids och kulturföreningen i Kristianstad motverka att ungdomar hamnar snett, samt skapa en gemenskap och mötesplats även med de som bor på andra orter i Skånes Ess område.

Sammankomst 2019

Hur är det att leva i en kommunitet? Projektet sammankomst vill visa detta genom att bjuda in till föreläsningar i Broby, första helgen i april. Lägg datumet på minnet så ses vi där!

Ivö Meet 2019

En bilträff på Ivön, den 27 april, helt gratis! Det är vad arrangören twentyniners crew har fått projektstöd för. Projektet är öppet för alla, och både bilar och epa-traktorer kommer att ställas ut.

Buggkurs Glimåkra

Monia och Viktoria vill sprida glädjen med dans, och vad är då bättre än att arrangera en buggkurs? Vid 10 tillfällen under hösten 2018  kunde ungdomar lära sig att dansa bugg tillsammans i Glimåkra folkets park.

Demokrati i Almedalen kräver unga på plats

När ett gäng unga tröttnade på att politiker pratade om dom istället för med dom blev projektet verklighet. Genom att visa sig på plats i Almedalen samt ha workshops innan om inflytande lyckades man få vara delaktiga i samhälsfrågor på vuxnas arena. Ett resultat som vi hoppas består även om projektet är klart!

Welcome to my life – Magiföreställning

En magishow som genomfördes hösten 2018, där planering och genomförande ingick i projektet. Extra kul att föreställningen var så lyckad att den kommer igen våren 2019.

DayHack – gamingdag för barn

Olivia, Assar och Lizette vill visa hur viktigt e-sport är, och genom sitt projekt DayHack skapar dom ett LAN och en mötesplats där de som är mellan 8-14 och intresserade av e-sport kan mötas. Både du som aldrig spelat och vill testa och du som spelar ofta är välkommen. 9 mars i Knislinge är dagen du ska skriva in!

 Spel utan el – ett socialt projekt mot utanförskap

Glimåkras brädspelsvänner vill, med hjälp av brädspelens fantastiska värld, skapa en gemenskap där alla är välkomna. Projektet innebär inköp av brädspel och prototyper så att man kan göra egna brädspel som används under spelkvällar där alla är välkomna. Brädspelsvännerna ska också arrangera brädspelens dag.

Antologin Glimmande ögonblick

Kreativt skrivande, fantastiska texter och möjlighet till att bli inspirerad av att själv börja skriva – det är vad projektet Antoligin Glimmande ögonblick vill. Genom att trycka sina egna texter och anordna bokrelease samt berättarafton och skrivarworkshops finns tillfällen att både skriva, läsa och inspireras.

Kontakt

Info Skånes Ess
Dela: