LÄGET LANDET?!

Intressanta inspiratörer och spännande utbyten med fokus på hållbar utveckling och balans mellan stad-land. Välkommen på Läget Landet den 9 november på Wanås!

Program för nedladdning

Tidsprogram:
14.00-15.00 Inregistrering och fika (Gårdsvandring startar 14.00 för föranmälda)
15.00-15.10 Välkommen! Moderator Sigrid Jonasdotter
15.10-15.30 Mot en ny programperiod. Kerstin Hallenborg, verksamhetsledare Skånes Ess & Johanna Grundström, kommunikatör Skånes Ess
15.30-16.30 Samarbetets betydelse för hållbarhet. Mikael Klintman, författare och professor i sociologi vid Lunds Universitet
16.30-16.40 Paus och mingel
16.40-17.40 Magisk underhållning och prisutdelning till Årets Leaderprojekt. Trollkarlen Douglas Nordenbelt
17.45-19.00 Middag på Wanås Restaurant

Anmäl dig senast den 25 oktober!


På programmet:

Sigrid Jonasdotter

Sigrid Jonasdotter

Sigrid Jonasdotter, moderator
Dagens moderator är Sigrid Jonasdotter, ung entreprenör och designstudent med rötter och fötter i de nordskånska skogarna. Syntes i somras som ung influencer och tog med oss på en kreativ resa präglad av yoga, målning och mat.


Mikael Klintman, professor i sociologi

Samarbetets betydelse för hållbarhet, Mikael Klintman
Vårt genetiska arv som människor och den specifika kultur vi lever i samspelar och påverkar förutsättningarna för samarbete i riktning mot en hållbar utveckling. Detta kommer till uttryck i krockar och synergier mellan social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet, inte minst när det gäller relationen mellan stad och land. Utifrån sin forskning om gruppkonflikter och kunskapsresistens vill Mikael Klintman diskutera möjliga vägar att gå för att stärka samarbete, ömsesidig respekt och nytta mellan stad och land.

Mikael Klintman är professor i sociologi vid Lunds universitet. Han har bl a tillsammans med kulturjournalisten Thomas Lunderquist och neuropsykologen Andreas Olsson skrivit boken Gruppens grepp: Hur vi fördomsfulla flockvarelser ska kunna leva tillsammans.


Douglas Nordenbelt, trollkarl

Magisk underhållning med Douglas Nordenbelt
Karriären startade för ungefär 15 år sedan i Bromölla. Idag är han en av Sveriges populäraste trollkarlar med framträdanden för över 150 000 människor i fler än 10 länder. Genombrottet kom efter medverkan i TV-programmet Talang 2018 – samma år som föreställningen Welcome to my life riggades genom ett Unga Ess-projekt.


Kerstin Hallenborg, verksamhetsledare Skånes Ess

Johanna Grundström, kommunikatör Skånes Ess

Mot en ny programperiod
Hur ska vi arbeta för lokal utveckling 2023-2027? Kerstin och Johanna från leaderkontoret berättar om processen inför en ny programperiod.


Kronhjortspriset

Kronhjortspriset

Årets leaderprojekt
Priset är ett sätt att uppmärksamma satsningar som stärker området och engagerar stort lokalt. Priset delas 2021 ut i fem kategorier.

 


Läget Landet?! är en konferensserie som arrangerades för första gången 2018. Läget Landet är ett LAG-ägt leaderprojekt med finansiering från europeiska regionala utvecklingsfonden. Fakta om projektet finns här.

Dela: