LÄGET LANDET?!

Presentation av personer på programmet

Po Tidholm

Journalisten, författaren och föreläsaren som satt klyftan mellan landsbygd och stad i fokus bland annat genom dokumentärserien ”Resten av Sverige” (SVT 2016) och böckerna Läget i Landet samt Norrland.

Göran Adlén

Trendspanaren som genom tankar och reflektioner ger sin analys av vad framtiden bär med sig och innebörden för företag, organisationer och individer.

Terese Bengard

Som verksamhetschef för Hela Sverige ska leva jobbar hon mot storstadsmaktordningen – den urbana normen –  med målet balans mellan stad och land.

Kristina Yngwe

Skånsk riksdagspolitiker som ingick i den parlamentariska landsbygdskommittén, vars uppdrag var att lägga fram förslag på en sammanhållen nationell politik för långsiktigt hållbar utveckling i Sveriges landsbygder.

Aline Kärrbäck

Samhällsplanerare som i samarbete med Jordbruksverket har undersökt hur den diskursiva skillnaden mellan stad och landsbygd påverkar utvecklingsmöjligheter.

Jörgen Svensson

Chefredaktör och ansvarig utgivare för Kristianstadsbladet, lokal morgontidning med spridningsområde nordöstra Skåne.

Philip Thuresson

Ung företagare inom skog och trädgårdsskötsel, baserad i Östra Göinge.

Humorgruppen Fåfäng

Humorgruppen Fåfäng sjunger i stämmor om högt och lågt, aktuellt och universellt och ger oss sina kärnfulla betraktelser på temat stad-land.

Lokalerna och maten

Pappersbruket i Östanå startade 1797 och blev snart en stor industri. Bruket producerade tryckpapper av god kvalitet samt tändstickor och kimrök. Bruket lades ner 1980 och drivs nu som en hotell- och konferensanläggning. Malmbergs Gastro levererar en buffé med små rätter som huvudsakligen är från närområdet.

Program och dokumentation

Dela: