Aktiviteter

Sambusa-projektet slutnominerat till Ullbagge

Publicerades den 4 oktober 2017

”I åtta olika kategorier har nu 24 olika företag och projekt blivit slutnominerade till en chans att vinna en Ullbagge vid den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand. I kategorin Integration har projektet Sambusa utvalts av juryn som en av tre kandidater.”

Idag skickar Landsbygdsnätverket ut ett pressmeddelande om just nomineringen av Sambusa-projektet. Projektet Sambusa — världens smaker med lokala råvaror drevs under 2013 och fram till maj 2014. Kunskapsutbyte mellan lokala lantbrukare och utlandsfödda kvinnor skulle utgöra grund för att utveckla den afrikanska maträtten sambusa till lokal snabbmat gjord på lokala råvaror.

– Det är jätteroligt att det gått så bra för Sambusa-projektet. Det är ett projekt med stort nytänkande och ett gott exempel på hur möte mellan lokala entreprenörer och utlandsfödda kan ske, säger Kerstin Hallenborg som är verksamhetsledare på Skånes Ess. Dessutom är sambusas väldigt gott! Nu ska det bli spännande att se hur projektet står sig i konkurrens med andra projekt i Sverige.

Skånes Ess kommer att vara på plats i Tällberg den 8 november tillsammans med Jamal Abdulle, som är kontaktperson i projektet.

Dela: