Aktiviteter

Rädda Immeln kan få Ullbagge

Publicerades den 11 oktober 2017

”I åtta olika kategorier har nu 24 olika företag och projekt blivit slutnominerade till en chans att vinna en Ullbagge vid den nationella Landsbygdsgalan i Tällberg utanför Leksand. I kategorin Miljö & klimat har projektet Rädda Immeln utvalts av juryn som en av tre kandidater.”

Idag skickar Landsbygdsnätverket ut ett pressmeddelande om just nomineringen av Rädda Immeln-projektet. I projektet och dess förstudie genomfördes en åtgärdsinventering och förankring av dessa hos berörda markägare. En visningssträcka projekterades och visningsområdet iordningställdes och skyltades upp.

– Det känns bra att Leader har kunnat bidra till ett långsiktigt arbete för förbättrad miljö i vårt område, säger Kerstin Hallenborg, verksamhetsledare på Skånes Ess. Det är ett projekt som genomförts i samverkan mellan offentliga, privata och ideella aktörer och som växlats upp med bland annat LOVA-stöd. Visningssträckan, som konkret visar vad som kan göras för vattenmiljöer, har gett spridningseffekter till andra grupper som tampas med liknande problematik.

Skånes Ess kommer att vara på plats i Tällberg den 8 november tillsammans med Lina Rosenstråle, Agne Andersson och Emil Grönkvist som är kontaktpersoner i projektet.

Dela: