Aktiviteter

Framtidens landsbygd

Publicerades den 5 november 2018

Så kan landsbygden driva utvecklingen mot ett hållbart Skåne

Välkommen till en mötesplats där vi djupdyker i frågan om hur lokalt engagemang kan leda till hållbar utveckling. Här kan du inspireras av vad andra har gjort inom områden som cirkulär ekonomi, distribution av lokal mat och fossilfria energilösningar. Du kommer också att få diskutera utmaningar och möjligheter som kompetensförsörjning i de gröna näringarna, hur digitalisering kan bidra till utveckling och vilka finansieringsverktyg som finns för att genomföra idéer.

Konferensen riktar sig till dig som är företagare eller boende på landsbygden och som vill vara med och bygga ett hållbart samhälle. Du kan också vara engagerad i lokal utveckling på andra sätt, inom näringslivet, den offentliga sektorn eller civilsamhället.

Konferensen är kostnadsfri och görs i samarbete med Önnestadsgymnasiet. Du kommer att få ta del av elevernas tankar om hållbar utveckling och hur de vill se framtidens landsbygd.

PRAKTISK INFORMATION

Se programmet

Datum och tid
Onsdagen den 21 november 2018, kl 13.00-19.00 (registrering från kl 12.30).
Plats
Aulan på Önnestadsgymnasiet, Skolgatan 37 i Önnestad. Önnestadsgymnasiet ligger bara några minuters promenad från Önnestads station. Hit tar du dig enkelt med Pågatåget från Kristianstad eller Hässleholm. Se karta och Skånetrafikens reseplanerare.
Anmälan:
Anmälan görs genom Länsstyrelsen Skånes webbplats senast den 14 november.
Har du inte möjlighet att delta på hela konferensen? Du kan välja att enbart delta under eftermiddag respektive kväll. Ange detta vid anmälan.
Konferensen är kostnadsfri och vi bjuder på fika och förfriskningar med tilltugg.
Frågor?
Kontakta Tommy Persson, Länsstyrelsen Skåne, tommy.persson@lansstyrelsen.se, 010-224 15 84.
Anmäl dig senast den 14 november!
Välkommen!

Dela: