Inspiration

Lokalkorrarna har chans till europeiskt pris

Publicerades den 12 mars 2019

Vi är otroligt glada att meddela att Lokalkorrarna, med det formella projektnamnet Reportrar i landsbygdens tjänst, är ett av fem europeiska projekt slutnominerade i kategorin LEADER på Rural Inspiration Awards!

Rural Inspiration Awards uppmärksammar satsningar på den europeiska landsbygden – samtliga finansierade från landsbygdsfonden (EJFLU). Bakom står det är det europeiska landsbygdsnätverket ENRD, European Network for Rural Development. Totalt 25 projekt är slutnominerade i kategorierna:

  • improving the competitiveness of rural areas
  • environment and climate action
  • rural revitalisation
  • social inclusion
  • LEADER/CLLD

Lokalkorrarna nominerades av det svenska Landsbygdsnätverket i den sistnämnda kategorin och är nu vidare i slutomgången. Vinnaren väljs av en jury och koras på konferensen NetworX i Bryssel den 11 april.

Bland de slutnominerade i kategorin Social inclusion hittas även det svenska leaderprojektet Ny på Landet från Östergötland och i kategorin Improving the competitiveness of rural areas det västerbottniska Brännland Cider. Samtliga projekten har också chans till folkets röst.

Lokalkorrarna har gett medborgare i Kristianstad kommun en möjlighet att engagera sig i nyhetsförmedling och forma bilden av sin egen landsbygd. Genom att bygga upp ett nätverk med lokalkorrespondenter har lokaltidningen Kristianstadsbladet gjort sin nyhetsrapportering superlokal.

Länkar

 

 

 

Dela: