Aktiviteter

En sommar med unga influencers

Publicerades den 27 augusti 2021

Efter närmre 400 bildinlägg under #ungiskåne på Instagram, och därtill videos, s.k. händelser samt aktiviteter på Tiktok, har sommaruppdraget Unga Influencers avslutats. På ett uppsamlande möte i onsdags kväll summerades sommarens succé.

Sju ungdomar från Skånes Ess, samt 13 ungdomar från Mittskåne och Sydöstra Skåne, har under sommaren 2021 haft uppdraget att dela med sig av sin sommar på hashtaggarna #ungiskåne och #ungapålandsbygden.

– Jättekul, sammanfattar ungdomarna, som menar att de har utvecklats både vad gäller marknadsföring och vad de väljer att lyfta fram från sin plats, men också att de utvecklat sina egna personliga varumärken och kvaliteten på sina bilder.

Ungdomarna framhåller att det har varit givande med det nätverk av unga influencers som byggdes upp och att det har varit kul och lärande att följa ungdomar på andra platser med samma uppdrag. Flera har blivit inspirerade att besöka nya platser genom andras berättelser och hittat nya besöksmål som blivit favoriter.

Kommer de att fortsätta vara aktiva på sociala medier? Ja, det verkar så. Några har hittat en nisch i det sociala flödet som de vill fortsätta att utforska. Andra är nöjda med den profil de har. En som definitivt kommer att fortsätta är Alva Götesson, som genom tips och kontakter fått en anställning som Virtual Assistant. I den tjänsten tar hon dels fram content till inlägg och gör innehållskalendrar till sina arbetsgivare.

Satsningen har, utöver att skapa engagemang i sociala medier, uppmärksammats i radio och tidningar.

Unga influencers

Dela: