Aktiviteter

Hållbar lokalekonomi – studieresa till två mittskånska byar

Publicerades den 27 augusti 2021

Följ med oss till orterna Önneköp och Röstånga den 12 september och ta del av dessa två byars spännande lokalekonomiska utveckling!

I Önneköp tas vi emot av byaföreningen Levande Önneköp med Carolina Castillo i spetsen. Föreningen har bland annat skapat ett bygdebolag och tagit över byns lanthandel, som nu ägs gemensamt av byborna, och etablerat ett kulturhus och samlingsplats. Vi passar också på att ta del av byns skördemarknad som går av stapeln denna dag och serveras avslutningsvis lunch. Sen går resan vidare till Röstånga där vi möter Nils Phillips som representant för föreningen Röstånga Tillsammans. Vi får en spännande presentation av den inspirerande byaprocessen i Röstånga, och erbjuds fika och möjlighet till intressanta samtal. Vi tas även med på en rundvandring till byns olika projekt, bland annat konsthallen och stationen.

Resan genomförs för ett begränsat antal med gemensam buss som avgår från Skånes Ess kontor, Skepparslövsvägen 258, Skepparslöv. Avfärd sker 09.00 och vi är tillbaka ca 17.30. Skånes Ess står för resa, mat och fika. (Givetvis lämnas återbud vid sjukdomssymtom).


Frågor och anmälan: Erik Rosenblad, erik@skanesess.se eller 0730-51 99 50


Detta är en aktivitet inom Miljöplansprojektet.

Dela: