Nyheter

Tre lokala projekt har chans till pris

Publicerades den 14 maj 2018

Tre lokala utvecklingsprojekt är nominerade till priset Årets leaderprojekt i Skånes Ess. Priset är ett sätt att uppmärksamma satsningar som stärker området och engagerar stort lokalt. Utnämningen sker i samband med konferensen Läget Landet?! i Östanå 31 maj.

Projekten har valts ut bland de 22 lokala utvecklingsprojekt med extern projektägare som beviljats under nuvarande programperiod. Bland dessa har LAG, styrelsen för Skånes Ess, nominerat tre projekt utifrån att det visat goda resultat och bidragit till en positiv utveckling i Bromölla, Kristianstad, Osby och Östra Göinge kommuner. De nominerade är:

  • Reportrar i landsbygdens tjänst (lokalkorrarna)
    Ett projekt för att synliggöra landsbygden i Kristianstad kommun på ett bättre sätt och nå gamla och nya läsargrupper med än mer relevant journalistik genom ett nätverk med lokalkorrar.
  • Sliperiet Gylsboda
    En gammal industribyggnad omvandlas till ett kulturcenter som kommer att inrymma bland annat diabasverkstad, smedja, ateljé för konstnärer, keramikverkstad, visningshall och servering
  • Scanisaurius 2.021
    Med fontänen Scanisaurus i centrum ska det här projektet väcka platsens kulturarv till liv och ge ytterligare identitet och inspiration för nutida konst och kultur.

Projektet som blir Årets leaderprojekt i Skånes Ess utses av en jury bestående av representanter från Hushållningssällskapet Skåne, Krinova och Skåne Nordost. Utnämningen sker som avslutning av konferensen Läget Landet?! den 31 maj.

Skånes Ess sätter genom Läget Landet?! fokus på maktordningen mellan stad och land och hur vi gemensamt kan skapa en balanserad och hållbar tillväxt. (www.skanesess.se/lagetlandet)

Dela: